^Back To Top
 • 1 Carnavalsleuzen 2018
  Tijdens de 11e van de 11e viering op zondag 12 november jl. zijn de nieuwe leuzen voor het komende carnavalsjaar bekendgemaakt. Carnaval 2018 zal in het teken staan van de leus 'Joa wi'j kun't' en de jeugd zal met 'Wi'j maken ut' d'r in' het carnaval gaan beleven.
 • 2 Kaartverkoop Pronkzittingen 2018
  De Iseldonkse pronkzittingen zijn op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 Dit jaar zullen deze avonden in het teken staan van 'Amerika'. Kaarten ad. € 10,00 p.p. zijn te bestellen via kaartverkoop@iseldonk.com. Kom samen met Iseldonkse carnavalisten genieten van deze spectulaire en hilarische avonden !
 • 3 Pronkzittingen 2018
  Evenals vorig jaar zal tijdens de eerste pronkzittingsavond op vrijdag 19 januari a.s. de nieuwe stadsprins 2018 worden gepresenteerd en zal de nieuwe jeugdprins(es) tijdens de tweede pronkzittingsavond op zaterdag 20 januari 2018 bekend worden gemaakt. Dit jaar zullen deze avonden in het teken staan van 'Amerika'. Kaarten kosten € 10,00 p.p. zijn en zijn te bestellen via kaartverkoop@iseldonk.com.
 • 4 Dansgarde Iseldonk
  Tijdens de pronkzittingen op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 zal Dansgarde Iseldonk de diverse dansgroepen aan u presenteren. Er zullen diverse showdansen en gardedans worden getoond.
 • 5 Carnavalsoptocht 2018
  Op carnavalszondag 11 februari 2018 zal wederom de carnavalsoptocht door de straten van Iseldonk rondtrekken. Wagenbouwers kunnen zich op allerlei manieren uitleven met de bouw van een carnavelske wagen. Ook kleine en grote loopgroepen kunnen zich opgeven. Lijkt het je leuk om met je vriendengroep, of als buurt of vereniging aan deze optocht deel te nemen, geef je dan op via secretariaat@iseldonk.com
baner

Agenda

zo nov 11, 2018
11e van de 11e viering
vr jan 18, 2019
Pronkzitting 2019 vrijdag
za jan 19, 2019
Pronkzitting 2019 zaterdag
vr mrt 01, 2019
Seniorenpronkzitting 2019
za mrt 02, 2019
Carnaval 2019
zo mrt 03, 2019
Carnaval 2019
ma mrt 04, 2019
Carnaval 2019
di mrt 05, 2019
Carnaval 2019

Facebook

Inloggen

Statistieken

Artikelen bekeken hits
264441
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Welkom carnavalisten

Piet Sluiter Uutschieter Iseldonk 2017

Piet Sluiter krijgt zaterdag 25 februari de eervolle onderscheiding ‘Uutschieter 2017’ uitgereikt door Stichting Iseldonk, het overkoepelend orgaan van het Ulftse carnaval. Deze bijzondere onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Ulftse gemeenschap.

Binnen het senatorenconvent (oud-stadsprinsen) van Stichting Iseldonk heeft een zorgvuldig en formeel overleg plaatsgevonden om te kunnen besluiten welke Ulftse inwoner dit jaar in aanmerking komt voor deze Iseldonkse ere-titel. Dit jaar zal deze onderscheiding uitgereikt worden aan Piet Sluiter.

Piet Sluiter, de Iseldonkse Uutschieter 2017, is geboren in Doetinchem, maar na enkele dagen mocht hij al naar Oer, waar hij tot aan de dag van vandaag gebleven is. Hij heeft de kleuterschool, de lagere school en het voortgezet onderwijs doorlopen om een vak te leren, Piet is een man met veel én breed uiteenlopende hobby’s. Vanaf zijn negende is hij al lid van de fanfare KNA, waar hij begon te spelen op een piston (blaasinstrument) en later overging naar de saxofoon. Piet heeft samen met o.a. Jan Mellee de jeugdopleiding van KNA verzorgd. Samen bezochten zij de lagere scholen om de jeugd enthousiast te maken voor de muziek.

Piet heeft daarnaast een bijzondere interesse in vogels. De vogeltrek in het voor- en najaar is een bezigheid waar Piet veel van zijn vrije tijd aan besteedt. De gedragingen van de vogels van zuid naar noord en weer terug worden door hem nauwkeurig vastgelegd. Tevens coördineert hij het observeren van broedende weidevogels. Alles is vastgelegd in een heus vogel-archief.

In 1985 kreeg Piet de inspiratie om te gaan boetseren met klei bij kunstenaar Jozef Kemperman. Deze kunst heeft hij zich eigen weten te maken en Piet brengt dit al heel wat jaren over op zijn cursisten. Vele kunstwerken staan er al verspreid in de regio en daarbuiten, die van de hand van Piet komen. Velen kennen wel het bronzen beeld van Maria van Nassau bij Huize Ulft, de oorlogsmonumenten in Megchelen, het ‘Boys-Keerltje’, dat uitgereikt wordt wanneer men 50 jaar onafgebroken lid is van voetbalvereniging Ulftse Boys, en een schaatser, destijds gemaakt in opdracht van schaatscoach Leen Pfrommer.

Naast deze vele activiteiten maakt Piet ook nog tijd vrij om zich als vrijwilliger in te zetten in de SSP-hal van de DRU-Cultuurfabriek.
Dit alles is een opsomming over het leven van de Iseldonkse Uutschieter 2017 Piet Sluiter. Wie meer wil weten en horen en Piet persoonlijk wil feliciteren is van harte welkom tijdens de uitreiking op  zaterdagmiddag 25 februari vanaf 14.30 uur in de popzaal van de DRU-Cultuurfabriek.

Tijdens deze officiële middag zal  tevens de overhandiging van de stadssleutel aan Stadsprins  Gerard den Eerste en jeugdprinses Floor den Eerste van Iseldonk plaatsvinden. De stadssleutel zal worden uitgereikt door Otwin van Dijk, burgemeester van de Gemeente Oude IJsselstreek.  Deze officiële middag zal er een gezellig carnavalesk programma worden aangeboden. De toegang is gratis.   

Copyright © 2013. www.iseldonk.com Rights Reserved.


Facebook twitter