^Back To Top
 • 1 Carnavalsleuzen 2018
  Tijdens de 11e van de 11e viering op zondag 12 november jl. zijn de nieuwe leuzen voor het komende carnavalsjaar bekendgemaakt. Carnaval 2018 zal in het teken staan van de leus 'Joa wi'j kun't' en de jeugd zal met 'Wi'j maken ut' d'r in' het carnaval gaan beleven.
 • 2 Kaartverkoop Pronkzittingen 2018
  De Iseldonkse pronkzittingen zijn op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 Dit jaar zullen deze avonden in het teken staan van 'Amerika'. Kaarten ad. € 10,00 p.p. zijn te bestellen via kaartverkoop@iseldonk.com. Kom samen met Iseldonkse carnavalisten genieten van deze spectulaire en hilarische avonden !
 • 3 Pronkzittingen 2018
  Evenals vorig jaar zal tijdens de eerste pronkzittingsavond op vrijdag 19 januari a.s. de nieuwe stadsprins 2018 worden gepresenteerd en zal de nieuwe jeugdprins(es) tijdens de tweede pronkzittingsavond op zaterdag 20 januari 2018 bekend worden gemaakt. Dit jaar zullen deze avonden in het teken staan van 'Amerika'. Kaarten kosten € 10,00 p.p. zijn en zijn te bestellen via kaartverkoop@iseldonk.com.
 • 4 Dansgarde Iseldonk
  Tijdens de pronkzittingen op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 zal Dansgarde Iseldonk de diverse dansgroepen aan u presenteren. Er zullen diverse showdansen en gardedans worden getoond.
 • 5 Carnavalsoptocht 2018
  Op carnavalszondag 11 februari 2018 zal wederom de carnavalsoptocht door de straten van Iseldonk rondtrekken. Wagenbouwers kunnen zich op allerlei manieren uitleven met de bouw van een carnavelske wagen. Ook kleine en grote loopgroepen kunnen zich opgeven. Lijkt het je leuk om met je vriendengroep, of als buurt of vereniging aan deze optocht deel te nemen, geef je dan op via secretariaat@iseldonk.com
baner

Agenda

zo nov 11, 2018
11e van de 11e viering
vr jan 18, 2019
Pronkzitting 2019 vrijdag
za jan 19, 2019
Pronkzitting 2019 zaterdag
vr mrt 01, 2019
Seniorenpronkzitting 2019
za mrt 02, 2019
Carnaval 2019
zo mrt 03, 2019
Carnaval 2019
ma mrt 04, 2019
Carnaval 2019
di mrt 05, 2019
Carnaval 2019

Facebook

Inloggen

Statistieken

Artikelen bekeken hits
265462
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Tweede editie Dansgardefestival zondag 25 febr

Na het succes van vorig jaar krijgt het ‘Dansgardefestival Iseldonk’ een vervolg. Op zondag 25 februari vindt de tweede editie van dit dansevenement plaats. De popzaal van de DRU Cultuurfabriek te Ulft wordt hiervoor omgetoverd tot een groot danspodium voor jeugdige dansgroepen in de leeftijd van 4 t/m circa 18 jaar.

Er hebben zich reeds elf dansverenigingen uit de Achterhoek, de Liemers en Twente aangemeld. Alle verenigingen nemen met verschillende leeftijdsgroepen deel.

Uit Gemeente Oude IJsselstreek nemen CV de Metworst, CV De Foekepot en Jeugdcarnaval uit Silvolde  deel. Dansvereniging Rhytm en De Olde Waskupen uit ’s-Heerenberg, De Vossenjagers uit Azewijn, de Mölledraejers uit Wehl, De Deurdouwers uit Angerlo, de Stardancers Duiven, de Schuumneuzen uit Babberich en Dancecrew Funnetix uit Oldenzaal dingen eveneens mee naar de prijzen. Zelf treedt de Iseldonkse  dansvereniging met zeven dansgroepen aan.

Alle dansgroepen zullen worden ingedeeld in diverse categorïeën van karakterdans tot showdans en gardedans. Iedere groep wordt binnen deze categorie beoordeeld op danskwaliteit, originaliteit en uitstraling door een vakjury. Hiermee zijn diverse prijzen te winnen. Er zijn gedurende de dag twee prijsuitreikingen.

Dansgarde Iseldonk bestaat inmiddels bijna veertig jaar. Met meer dan 60 jeugdleden in de leeftijd van 4 t/m circa 17 jaar, maakt Dansgarde Iseldonk deel uit van carnavalsvereniging Stichting Iseldonk, het overkoepelend orgaan van het Ulftse carnaval, en verzorgt o.a. tijdens de jaarlijkse carnavals-pronkzittingen diverse dansoptredens. Verder loopt de dansvereniging als enthousiaste groep mee aan de Iseldonkse carnavalsoptocht. Voorafgaand en tevens als afsluiting van het carnaval worden er diverse dansfestivals bezocht om de ingestudeerde dansen ook aan het publiek buiten Ulft te kunnen tonen. Hiermee zijn door de dansvereniging ook dit jaar al diverse prijzen in de wacht gesleept.

De organisatie van het dansfestival is in handen van Jilke Wieben, Heidi Koster, Anne Teunissen,Vivian Epskamp, Rianne Daals, Sabine Rutjes, Wilco van’t Hul en Luc Koster. De presentatie van het dansfestival wordt verzorgd door Chris Teunissen.

Het dansfestival start om 10.30 uur. De deuren gaan om 9.00 uur open. Toegangskaarten aan de deur € 3,00. Jeugd t/m 12 jaar gratis entree. Voor aanmelding dansgroepen en/of meer informatie:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Copyright © 2013. www.iseldonk.com Rights Reserved.


Facebook twitter