^Back To Top
 • 1 Carnavalsleuzen 2018
  Tijdens de 11e van de 11e viering op zondag 12 november jl. zijn de nieuwe leuzen voor het komende carnavalsjaar bekendgemaakt. Carnaval 2018 zal in het teken staan van de leus 'Joa wi'j kun't' en de jeugd zal met 'Wi'j maken ut' d'r in' het carnaval gaan beleven.
 • 2 Kaartverkoop Pronkzittingen 2018
  De Iseldonkse pronkzittingen zijn op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 Dit jaar zullen deze avonden in het teken staan van 'Amerika'. Kaarten ad. € 10,00 p.p. zijn te bestellen via kaartverkoop@iseldonk.com. Kom samen met Iseldonkse carnavalisten genieten van deze spectulaire en hilarische avonden !
 • 3 Pronkzittingen 2018
  Evenals vorig jaar zal tijdens de eerste pronkzittingsavond op vrijdag 19 januari a.s. de nieuwe stadsprins 2018 worden gepresenteerd en zal de nieuwe jeugdprins(es) tijdens de tweede pronkzittingsavond op zaterdag 20 januari 2018 bekend worden gemaakt. Dit jaar zullen deze avonden in het teken staan van 'Amerika'. Kaarten kosten € 10,00 p.p. zijn en zijn te bestellen via kaartverkoop@iseldonk.com.
 • 4 Dansgarde Iseldonk
  Tijdens de pronkzittingen op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 zal Dansgarde Iseldonk de diverse dansgroepen aan u presenteren. Er zullen diverse showdansen en gardedans worden getoond.
 • 5 Carnavalsoptocht 2018
  Op carnavalszondag 11 februari 2018 zal wederom de carnavalsoptocht door de straten van Iseldonk rondtrekken. Wagenbouwers kunnen zich op allerlei manieren uitleven met de bouw van een carnavelske wagen. Ook kleine en grote loopgroepen kunnen zich opgeven. Lijkt het je leuk om met je vriendengroep, of als buurt of vereniging aan deze optocht deel te nemen, geef je dan op via secretariaat@iseldonk.com
baner

Agenda

zo nov 11, 2018
11e van de 11e viering
vr jan 18, 2019
Pronkzitting 2019 vrijdag
za jan 19, 2019
Pronkzitting 2019 zaterdag
vr mrt 01, 2019
Seniorenpronkzitting 2019
za mrt 02, 2019
Carnaval 2019
zo mrt 03, 2019
Carnaval 2019
ma mrt 04, 2019
Carnaval 2019
di mrt 05, 2019
Carnaval 2019

Facebook

Inloggen

Statistieken

Artikelen bekeken hits
265451
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ben Rouwhorst Uutschieter 2018

Ben Rouwhorst krijgt zaterdag 10 februari de eervolle onderscheiding ‘Uutschieter 2018’ uitgereikt door Stichting Iseldonk, het overkoepelend orgaan van het Ulftse carnaval. Deze bijzondere onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Ulftse gemeenschap.

Binnen het senatorenconvent (oud-stadsprinsen) van Stichting Iseldonk heeft een zorgvuldig en formeel overleg plaatsgevonden om te kunnen besluiten welke Ulftse inwoner dit jaar in aanmerking komt voor deze Iseldonkse ere-titel. Dit jaar zal deze onderscheiding uitgereikt worden aan Ben Rouwhorst.

Ben Rouwhorst, de Iseldonkse Uutschieter 2018, is geboren in het Achterhoekse dorpje Zieuwent. Ben groeide op tussen het boerenleven op de boerderij ’t Spieker van zijn vader. Hij doorliep, net als elke Zieuwentse jongen in die tijd, de lagere school en daarna de ULO in Lichtenvoorde. Ben had als droom om later missionaris te worden en dan te mogen werken onder de Eskimo’s. Maar zijn vader wilde Ben als opvolger zien op de boerderij. Toen Ben toch zijn droom wilde verwezenlijken en zijn vader hem ‘s ochtends op de bus zette, zei  zijn vader: ”Als jij pater wordt dan word ik burgemeester”. Na heel wat studiejaren zakte de droom voor Ben helaas toch weg. Wel bleef bij hem de drang en het gevoel aanwezig om voor en met mensen te mogen werken. Ben ging als maatschappelijk werker aan de slag.

Binnen diverse verenigingen, instellingen en organisaties heeft Ben heel wat werk verzet. Het Parochiebestuur van de Petrus en Pauluskerk en een bestuursfunctie bij bejaardencentrum Debbeshoek;  toch meer gericht op verzorging. Ben was tot tweemaal toe Prins (opper Kwebbel) bij carnavalsvereniging ”De Kwebbels” in Ulft, Tevens medeoprichter en bestuurslid van buurtvereniging ”De Parkwachters” in de Parkstraat in Ulft,  bestuurslid Terminale Zorg bij Verpleeghuis Antonia in Terborg, voorzitter van Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen (OVGG) en voorzitter van de dialectgroep. Tevens secretaris-penningmeester van de inmiddels geheel opgeknapte noodwoning ‘De Moezeköttel’ op de Wals. Met recht kun je zeggen dat Ben een bezige bij was en ook nog steeds is.  Ben hield zelfs bijen als hobby.

Dit alles is een opsomming over het leven van de Iseldonkse Uutschieter 2018 Ben Rouwhorst. Wie meer wil weten en horen en Ben persoonlijk wil feliciteren is van harte welkom tijdens de uitreiking op  zaterdagmiddag 10 februari vanaf 14.30 uur in de popzaal van de DRU-Cultuurfabriek.

Tijdens deze officiële middag zal  tevens de overhandiging van de stadssleutel aan Stadsprins  Edwin den Eerste en jeugdprins Jens den Eerste van Iseldonk plaatsvinden. De stadssleutel zal worden uitgereikt door Otwin van Dijk, burgemeester van de Gemeente Oude IJsselstreek.  Deze officiële middag zal er een gezellig carnavalesk programma worden aangeboden. De toegang is gratis.  

Copyright © 2013. www.iseldonk.com Rights Reserved.


Facebook twitter