^Back To Top
 • 1 Carnavalsleuzen 2018
  Tijdens de 11e van de 11e viering op zondag 12 november jl. zijn de nieuwe leuzen voor het komende carnavalsjaar bekendgemaakt. Carnaval 2018 zal in het teken staan van de leus 'Joa wi'j kun't' en de jeugd zal met 'Wi'j maken ut' d'r in' het carnaval gaan beleven.
 • 2 Kaartverkoop Pronkzittingen 2018
  De Iseldonkse pronkzittingen zijn op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 Dit jaar zullen deze avonden in het teken staan van 'Amerika'. Kaarten ad. € 10,00 p.p. zijn te bestellen via kaartverkoop@iseldonk.com. Kom samen met Iseldonkse carnavalisten genieten van deze spectulaire en hilarische avonden !
 • 3 Pronkzittingen 2018
  Evenals vorig jaar zal tijdens de eerste pronkzittingsavond op vrijdag 19 januari a.s. de nieuwe stadsprins 2018 worden gepresenteerd en zal de nieuwe jeugdprins(es) tijdens de tweede pronkzittingsavond op zaterdag 20 januari 2018 bekend worden gemaakt. Dit jaar zullen deze avonden in het teken staan van 'Amerika'. Kaarten kosten € 10,00 p.p. zijn en zijn te bestellen via kaartverkoop@iseldonk.com.
 • 4 Dansgarde Iseldonk
  Tijdens de pronkzittingen op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 zal Dansgarde Iseldonk de diverse dansgroepen aan u presenteren. Er zullen diverse showdansen en gardedans worden getoond.
 • 5 Carnavalsoptocht 2018
  Op carnavalszondag 11 februari 2018 zal wederom de carnavalsoptocht door de straten van Iseldonk rondtrekken. Wagenbouwers kunnen zich op allerlei manieren uitleven met de bouw van een carnavelske wagen. Ook kleine en grote loopgroepen kunnen zich opgeven. Lijkt het je leuk om met je vriendengroep, of als buurt of vereniging aan deze optocht deel te nemen, geef je dan op via secretariaat@iseldonk.com
baner

Agenda

zo nov 11, 2018
11e van de 11e viering
vr jan 18, 2019
Pronkzitting 2019 vrijdag
za jan 19, 2019
Pronkzitting 2019 zaterdag
vr mrt 01, 2019
Seniorenpronkzitting 2019
za mrt 02, 2019
Carnaval 2019
zo mrt 03, 2019
Carnaval 2019
ma mrt 04, 2019
Carnaval 2019
di mrt 05, 2019
Carnaval 2019

Facebook

Inloggen

Statistieken

Artikelen bekeken hits
265438
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Succesvolle nieuwe route & prijsuitslag 2018

Voor de 51e keer liep er op carnavalszondag een bonte carnavalsstoet door Iseldonk. Dit jaar zelfs volgens een geheel nieuwe route. Stichting Iselonk, het overkoepelende orgaan van het Ulftse carnaval, heeft dit jaar getracht zoveel mogelijk verenigingen en horecagelegenheden bij de route door Ulft te betrekken. En dit bleek een succes!

Tevens had de jeugd dit jaar een verrassend nieuw element in de optocht. Jeugdprins Jens den Eerste en zijn hofhouding hadden namelijk de eer om voor het eerst gebruik te mogen maken van een heuse eigen jeugd-carnavalswagen. Gevolgd door de wagen met Stadsprins Edwin den Eerste en zijn hofhouding en de nieuw geinstalleerde Raad van Elf .

Traditiegetrouw werd er om 13.11 uur gestart vanaf het Zwarte Plein. Van daaruit werd via de Schoolstraat het Oerse gedeelte van Ulft doorgelopen. Via de Hogeweg en Biezenakker werd carnavalsvereniging ‘de Pol’   bereikt. Vanuit de Polse woonwijk werd er daarna langs de diverse buurtverenigingen en de terrassen van de horecagelegenheden in het centrum gelopen, waar de carnavalslopers rijkelijk werden verrast met een traktatie. Uiteindelijk werd de DRU-laan bereikt waar een heus defílé werd gehouden voor de senatoren-wagen; de wagen met alle oud-stadsprinsen van Iseldonk.

Diverse wagenbouwers en groepen zijn maanden bezig geweest met de voorbereidingen. Onder het thema Amerika en de leus ‘Joa wi’j kun’t’ van Stadspins Edwin den Eerste en de jeugdleus ‘Wi’j maken ut’ werden diverse ludieke creaties bedacht. Op carnavalszondag kon men dan eindelijk de fraaiversierde wagens en uitgedoste kostuums aan het Ulftse publiek laten zien. Dit alles resulteerde in een vrolijke, bonte carnavalsstoet.

Tijdens het ‘After-Optocht-Bal’ werden de optochtlopers welkom geheten in de popzaal van de DRU-Cultuurfabriek met muziek van Tonny Magendans en Michel Wolsink, bekend van de carnavalshit ‘Mientje’. Aansluitend werden de prijswinnaars bekend gemaakt.  De carnavalsgroep ‘Zatte Draken’ won met hun thema ‘Terry Ferrie’ de 1e prijs in de categorie grote wagens. Dansgarde Iseldonk won de 1e prijs in de categorie grote groepen met hun thema “Wi’j draeien muziek’.  De prijs voor de mooist versierde straat van Iseldonk ging dit jaar wederom naar de  ‘De Eksterbuurt’. Zij nemen de wisselbeker mee naar huis.Tamara Eimers had het mooist versierde huis van Iseldonk.

UITSLAG  CARNAVALSOPTOCHT 2018:


Grote wagens:

1. Carnavalsvereniging De Zatte Draken

2. Caravalsereniging De Zaodzakken

3. Carnavalsvereniging St. Joris

Huurwagens:

1. De Veurzitters

2. Schutterij Hubbertus 

3. Schutterij De Eendracht

Grote groepen:

1. Dansgarde Iseldonk

2. Road van Nix, The Nothings

3. Carnavalsvereniging de Szoepstengels

Kleine groepen:

1. Mony en Yailin

2. Martijn

3. Willemien

Straat versieren:

1. Eksterbuurt, De Eksters

2. Zaodzakkenstraot

3. Elzenstraat

Het mooist versierde huis van Ulft:

1. Tamara Eimers

2. Huize Westerveld

Copyright © 2013. www.iseldonk.com Rights Reserved.


Facebook twitter