Iseldonkse Uutschieter

Eervolle onderscheiding

De Iseldonkse Uutschieter is een eervolle onderscheiding die wordt uitgereikt aan personen, groepen of instellingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Ulftse gemeenschap of directe omgeving.

Binnen het senatorenconvent (oud-stadsprinsen) van Stichting Iseldonk vind jaarlijks een zorgvuldig en formeel overleg plaats om te kunnen besluiten welke Ulftse inwoner  in aanmerking zou kunnen komen voor deze Iseldonkse ere-titel.

De Uutschieter wordt traditioneel op de zaterdagmiddag van het carnavalsweekend uitgereikt. Burgemeester Otwin van Dijk heeft de eer om, namens Gemeente Oude IJsselstreek, de Uutschieter als eerste te mogen feliciteren met het behalen van deze bijzondere onderscheiding. Daarna krijgen alle overige Iseldonkers de gelegenheid om de Uutschieter te ontmoeten en te feliciteren. Aansluitend vindt tijdens deze zaterdagmiddag de carnavaleske sleuteloverdracht aan de Stadsprins en Jeugdprins van Iseldonk plaats. Deze officiële middag wordt jaarlijks afgerond met een gezellig carnavalesk samenzijn.

 De afgelopen jaren werd deze Iseldonkse onderscheiding uitgereikt aan :

(Klik op de naam voor meer informatie )

2020: John Haverdil

2019: Henk klein Gebbink

2018: Ben Rouwhorst 

2017: Piet Sluiter

2016: Jan Sprenkelder

2015: Olaf Molenaar en Dick van Aken

Uitreiking 'Uutschieter Iseldonk 2020' aan John Haverdil