Dansgardefestival Iseldonk

Zondag 16 februari 2020

Op zondag 16 februari vindt de vierde editie van het ‘Dansgardefestival Iseldonk’  plaats. De Rabobank-zaal van DRU Industriepark Ulft wordt hiervoor omgetoverd tot een groot danspodium voor jeugdige dansgroepen in de leeftijd van 4 t/m circa 20 jaar.

Er hebben zich reeds elf dansverenigingen uit de Achterhoek, de Liemers  en zelfs uit Groningen aangemeld. Alle verenigingen nemen met verschillende leeftijdsgroepen deel.

Uit de Gemeente Oude IJsselstreek en omliggende gemeenten nemen deel: Dansgarde d'Olde Waskupen uit ’s-Heerenberg, DV-Rhythm Lengel,  Dance Fun uit Heumen,  CV de Nachtuulen Oud-Zevenaar,  De Mölledraejers Nieuw Wehl,  Carnavalsvereniging Het Olde Tollus uit Tolkamer, , CV de Nölers Dieren, Dynamic Dancers uit Gendringen en CV de Deurdouwers uit Angerlo. Uit het hoge noorden van Nederland zal dansgroep DG the flames uit Groningen voor het eerst deelnemen. Zelf treedt de Iseldonkse dansvereniging op met acht dansgroepen, een duo-dans en twee solo-dansen. Alle dansgroepen zullen trachten een prijs te bemachtigen.

De dansgroepen zullen worden ingedeeld in diverse categorïeën van karakterdans tot showdans en gardedans. Iedere groep wordt binnen deze categorie beoordeeld op danskwaliteit, originaliteit en uitstraling door een vakjury. Hiermee zijn diverse prijzen te winnen. Er zijn gedurende de dag twee prijsuitreikingen.

Klik hier voor het volledige programma Dansgardefestval Iseldonk 2020

 Dansgarde Iseldonk bestaat inmiddels bijna veertig jaar. Met meer dan 70 jeugdleden in de leeftijd van 4 t/m circa 20 jaar, maakt Dansgarde Iseldonk deel uit van carnavalsvereniging Stichting Iseldonk, het overkoepelend orgaan van het Ulftse carnaval, en verzorgt o.a. tijdens de jaarlijkse carnavals-pronkzittingen diverse dansoptredens. Verder loopt de dansvereniging als enthousiaste groep mee aan de Iseldonkse carnavalsoptocht. Voorafgaand en tevens als afsluiting van het carnaval worden er diverse dansfestivals bezocht om de ingestudeerde dansen ook aan het publiek buiten Ulft te kunnen tonen. Hiermee zijn door de dansvereniging ook dit jaar al diverse prijzen in de wacht gesleept.

De organisatie van het dansfestival is in handen van Jilke Wieben, Heidi Koster, Rianne Daals, Sabine Rutjes, Vivian Epskamp, Wilco van’t Hul en Luc Koster. De presentatie van het dansfestival wordt verzorgd door Martijn Bruines.

Het dansfestival start om 10.30 uur. De deuren gaan om 9.00 uur open. Toegangskaarten aan de deur € 3,00. Jeugd t/m 12 jaar gratis entree. Voor aanmelding dansgroepen en/of meer informatie:  Zie onder menu Dansgarde op deze website of via  dansgardeiseldonk@gmail.com 

Dansgarde Iseldonk D-Stroy