Uitslag carnavalsoptocht 

zondag 3 maart 2019

Het regende tijdens de tradtionele start van de 52e Iseldonkse carnavalsoptocht. Ondanks het teleurstellende weer werd er traditiegetrouw om 13.11 uur gestart.

 Diverse wagenbouwers en groepen zijn maanden bezig geweest met de voorbereidingen. Onder het thema ‘Winter’ en de leus ‘Blief op de been’ van Stadspins Ton den Derde en de jeugdleus ‘Metdoen’ van Jeugdrpinses Quinty den Eerste werden diverse ludieke creaties bedacht. Tijdens het ‘After-Optocht-Bal’ werden de optochtlopers welkom geheten in de popzaal van de DRU-Cultuurfabriek en werden aansluitend de prijswinnaars bekend gemaakt. 

De carnavalsgroep ‘Zoadzakkenstraot’ won met hun thema  'Drie dagen de tied kwiet ’ de 1e prijs in de categorie grote wagens. Dansgarde Iseldonk won de 1e prijs in de categorie grote groepen met hun thema “Niet te filmen’.  De prijs voor de mooist versierde straat van Iseldonk ging dit jaar wederom naar de  ‘De Eksterbuurt’. Zij konden de wisselbeker weer mee naar huis nemen.Jan Westerveld had het mooist versierde huis van Iseldonk.

Grote wagens: 1. De Zoadzakkenstraot: Drie dagen de tied kwie,. 2. De Pitsbazen, 3. Sint Joris

Grote groepen: 1. Dansgarde Iseldonk: Niet te filmen, 2. Road van Nix: Wi'j maken de weg vri'j veur de Stadsprinsessen, 3. CV De Pol 

Kleine groepen: 1. Mini-kanaries, 2. Mony en Yailin, 3. Martijn en Willemien

Huurwagens: 1. CV De veurzitters, 2. Schutterij Hubertus, 3. Schutterij De Eeendracht

Straatversiering: Eksterstraat, 2. Twarwestraat, 3. Ettenseweg

Mooiste huis: 1. Jan Westerveld, Vinkenstraat 30, 2. Elzenstraat 42/38, 3. Maasstraat 4

Road van Nix: Wi'j maken de weg vrij veur de Stadsprinsessen!.