PH39553p DCE

Uutschieter Iseldonk 2024

Ton Schreur

Ton Schreur krijgt vrijdag 9 februari de eervolle onderscheiding ‘Uutschieter 2024’ uitgereikt door Stichting Iseldonk, het Ulftse carnaval. Deze bijzondere onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Ulftse gemeenschap of directe omgeving.

Binnen het senatorenconvent (oud-stadsprinsen) van Stichting Iseldonk heeft een zorgvuldig en formeel overleg plaatsgevonden om te kunnen besluiten welke Ulftse inwoner dit jaar in aanmerking komt voor deze Iseldonkse ere-titel. Dit jaar zal deze onderscheiding uitgereikt worden aan Ton Schreur.

Ton is geboren in Ulft, alhoewel men toen nog meer sprak van ‘in Oer’, en wel aan de Hogeweg. Net als elke Oerse jongen doorliep hij braaf de kleuterschool en de lagere school. Ton had op de lagere school wel een favoriete juf, juffrouw Tangelder. De LTS was de volgende stap. Daarna ging Ton dan echt de maatschappij in.

De eerste werkgever was Tomassen in de Steeg en Ton behaalde daar ook het Bemetel -diploma. De volgende uitdaging meldde zich aan en Ton stapte over naar Fico in Herwen. Dat later opging in Besi, dat ook vestigingen had in China en Maleisië, waar Ton regelmatig naar toe vloog voor de nodige ondersteuning. Ton trapte ook graag tegen een balletje, als Oerse jongen op de voetbalvelden van de IJsselweide van SDOUC. Hij ontpopte zich als speler met inzet en karakter.

Met zijn karakter en eigenschappen vervulde hij, en ook nu nog steeds, vele functies bij diverse verenigingen, stichtingen en organisaties in en rondom Ulft. Hiermee ontving hij de ‘Willie Brodius- penning’ uit handen van Kardinaal Eik van het Aardsbisdom Utrecht.

Tevens was hij lid van de Technische Commissie SDOUC, 20 jaar voorzitter bij Schutterij De Eendracht, bestuurslid van de Huntenpop-organisatie en voorzitter Paviljoen de Strang;  het Paviljoen dat als doel heeft om mensen met een verstandelijke beperking een zinvolle dagbesteding te bieden en zo te kunnen meewerken in een unieke horeca-gelegenheid . Zeer binnenkort hoopt deze stichting de schop in de grond te kunnen steken nadat de laatste lopende zaken zijn opgelost. De plek voor het paviljoen is gepland naast de oude brandweerkazerne.

Dit alles is maar een kleine greep uit de activiteiten van de Iseldonkse Uutschieter 2024.  Wie meer wil weten en horen en Ton persoonlijk wil feliciteren is van harte welkom tijdens de uitreiking op vrijdagavond  9 februari vanaf 19.19 uur in de popzaal van DRU-Industriepark (zaal open vanaf 18.49 uur).

Tijdens deze officiële avond zal tevens de overhandiging van de stadssleutel aan Stadsprins Bart den Eerste en Jeugdprinses Fleur den Eerste van Iseldonk plaatsvinden. De stadssleutel zal worden uitgereikt door Otwin van Dijk, burgemeester van de Gemeente Oude IJsselstreek.  Deze officiële carnavalsavond zal er een gezellig carnavalesk programma worden aangeboden. Het officiële gedeelte zal tot circa 22.00 uur duren. Aansluitend zal er een muzikale afterparty zijn met medewerking van DJ Marc. De toegang is gratis.

''Vuul ut op de klump an' is de carnavalsleus van Stadsprins Bart den Eerste 2024.