2024 02 11 14u33 at  PH30465 DCE Zatte Draakjes

Carnavalsoptocht 2024

Winnaar grote wagens 'De Zatte Draakjes,
Winnaar grote loopgroepen 'CV de Pol'

Voor de 54e keer liep er op carnavalszondag een bonte carnavalsstoet door Iseldonk. Dit jaar voor het eerst vanaf het Kennedyplein in het centrum van Ulft. De prijsuitreiking en afterparty werden gehouden in de feestzaal van Schutterij Hubertus.

Sinds 2023 vindt de carnavalsoptocht ieder jaar vanaf een wisselend start- en eindpunt plaats. Ook de locatie van de prijsuitreiking en de afterparty zal daardoor ieder jaar wisselen. Stichting Iseldonk hoopt hiermee de diverse carnavalsverenigingen en horeca-gelegenheden meer bij de optocht en het Ulftse carnaval te kunnen betrekken.

Vanaf het Kennedyplein werd om 13.11 uur gestart om via de Deurvorststraat en Bongersstraat ook langs  de Ulftse verzorgingshuizen Meulenbeek en Debbeshoek te lopen. Uiteindelijk werd via het Oerse gedeelte van Ulft het eindpunt bij het Kennedyplein weer bereikt waar een heus defílé werd gehouden voor de prinsenwagen, de jeugdwagen en de senatoren-wagen (de wagen met alle oud-stadsprinsen van Iseldonk).

Diverse wagenbouwers en groepen zijn maanden bezig geweest met de voorbereidingen. Onder het thema ‘Ik hou van Holland’ en de leus ‘Vuul ut op de klump an’ van Stadsprins Bart den Eerste en de jeugdleus ‘Wi-j sloffen met’ van Jeugdprinses Fleur den Eerste werden diverse ludieke creaties bedacht. Op carnavalszondag kon men dan eindelijk de fraaiversierde wagens en uitgedoste kostuums aan het Ulftse publiek laten zien. Dit alles resulteerde in een vrolijke, bonte carnavalsstoet.

Tijdens het ‘After-Optocht-Bal’ werden de optochtlopers welkom geheten in de feestzaal van schutterij Hubertus en werden aansluitend de prijswinnaars bekendgemaakt.  De carnavalsgroep ‘De Zatte Draakjes’ wonnen de eerste prijs in de categorie grote wagens met het thema ‘De Wolf’.  Winnaar in de categorie grote loopgroepen  werd 'Carnavalsvereniging de Pol’ met hun thema ‘Barbie’

Grote wagens: 1. De Zatte Draakjes, 2. De Pilzbazen, 3. Oud-jeugdprins Davey

Grote looproepen: 1. C.V. de Pol

Kleine groepen: 1. Anno & Niem 2. De Mengelmoesjes, 3. Ex-Zoadzakken

Individueel: Martijn

Binnenkort volgen meer foto's van de optocht op de homepage van deze website.

''Vuul ut op de klump an' is de carnavalsleus van Stadsprins Bart den Eerste 2024.