Dansgarde Iseldonk

Meer dan 70 jeugdleden 4 t/m 17 jaar

Dansgarde Iseldonk bestaat inmiddels bijna veertig jaar. Met meer dan 70 jeugdleden in de leeftijd van 4 t/m circa 17 jaar, maakt Dansgarde Iseldonk deel uit van carnavalsvereniging Stichting Iseldonk en verzorgt o.a. tijdens de jaarlijkse carnavals-pronkzittingen diverse dansoptredens. Verder loopt de dansvereniging als enthousiaste groep mee aan de Iseldonkse carnavalsoptocht. Voorafgaand en tevens als afsluiting van het carnaval worden er diverse dansfestivals bezocht om de ingestudeerde dansen ook aan het publiek buiten Ulft te kunnen tonen. Hiermee zijn door de dansvereniging al diverse prijzen in de wacht gesleept.

Sinds 2017 vindt er jaarlijks een dansfestival plaats.Hiervoor worden diverse dansgroepen uit de Gemeente Oude IJsselstreek uitgenodigd, maar ook uit de rest van de Achterhoek, de Liemers en Twente. Alle dansgroepen worden voor dit dansfestival ingedeeld in diverse categorïeën van karakterdans tot showdans en gardedans. Iedere groep wordt binnen deze categorie beoordeeld op danskwaliteit, originaliteit en uitstraling door een vakjury. Hiermee zijn diverse prijzen te winnen.

-------------------------------------------------------------

Op dit moment  zijn er acht groepen die ieder jaar weer een karakter-, garde- of showdans aanleren. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd voor onze leden, zoals het Sinterklaasfeest, de carnavalsoptocht en het jaarlijkse slaapweekendje.

De dansgarde kan bestaan door hulp van een grote groep vrijwilligers in verschillende commissies, zoals de commissies voor kleding, haren, schmink en optocht.

Het bestuur van de dansgarde bestaat uit:

Vivian Epskamp (voorzitster), Jilke Wieben (secretariaat), Heidi Koster, (penningmeester)              Sabine Rutjes,  Wilco Kraan

De organisatie van het dansfestival is in handen van Jilke Wieben, Heidi Koster, Anne Teunissen,Vivian Epskamp, Rianne Daals, Sabine Rutjes, Wilco van’t Hul en Luc Koster. De presentatie van het dansfestival wordt verzorgd door Chris Teunissen.

INFORMATIE TRAININGEN:

De trainingen zijn op woensdag, donderdag- en vrijdagavond en worden gehouden bij Timmerfabriek Hendriksen in Ulft.

De trainsters zijn:
Renate Kolks met assistentie van Jill Knaven.
Daisy Peters  met assistentie van Sterre Raben.
Nina Gerritsen met assistentie van Elles Koster en Nienke de Voogd.

De contributie bedraagt € 35,00 per kwartaal.

Het seizoen loopt van 1 april t/m 31 maart en wanneer je een keer wilt komen kijken of meetrainen kan dat altijd.

Voor meer informatie en trainingstijden kun je contact opnemen met Jilke Wieben, dansgardeiseldonk@gmail.com of 06-37373429.

 Dansgarde Little Eskimo's 2019